آماده سازی زیرکار مبل جهت رنگکاری

آماده-سازی-زیرکار-مبل-جهت-تعمیر

مراحل تعمیر مبل: بررسی نحوه آماده سازی زیرکار مبل قبل از رنگکاری

زیرکار مبل

آماده سازی زیرکار مبل یکی از قسمت های بسیار مهم قبل از رنگ آمیزی مبل تعمیری میباشد. زیرکار خوب و صیقل داده شده باعث رنگکاری تمیز و با عمر طولانی میشود.

در این قسمت از مجله آقای مبل به بررسی تمامی مراحل آماده سازی زیرکار مبل میپردازیم. شما با آشنایی با نحوه آماده سازی زیرکار مبل میتوانید با مراجعه به کارگاه تعمیرات مبل کیفیت کار آنها را بررسی کنید. و همچنین با مشاهده مبل های تعمیر شده با میزان ظرافت و کیفیت ان کارگاه آشنا شوید.

مرحله ماشین زنی

صفحه ماشین (سنگ فرز) باید بسیار صاف و دقیق باشد تا پشت کار موج ایجاد نشود. ابن کار توسط انواع سمباده دست ساز انجام میشود. انواع سمباده های 60، 80، 120، و 220 در مراحل مختلف زیرکار استفاده میشود. کیفیت سمباده در نتیجه نهایی بسیار مهم است.

مرحله چپ گرد

این کار توسط دریل انجام میشود. در این مرحله گل ها و منبت کاری های چوب تا حد ممکن صیقل داده میشود. این کار باید با فشار بسیار کمی انجام شود تا آسیبی به طرح های چوب وارد نشود.

مرحله ستاره:

هدف از این بخش نیز صیقلی کرد سطح کار است. جاهایی که برس چپ گرد آنها را به طور کامل صیقل نداده است توسط سمباده ستاره ای شکل صیقلی میشوند. این سمباده بسیار ظریف طراحی شده است.

مرحله صیقل دادن سوراخ ها:

همانطور که از اسم آن مشخص است بخش هایی از کلاق مبل که دارای طرح های سوراخ دار میباشند در این مرحله صیقل داده میشوند. توسط سمباده مخصوص درون سوراخ ها صاف و صیقلی میشود.

مرحله سمباده شلاقی:

سوراخ های کوچک که در قسمت قبل توسط دستگاه انجام نشده است در این پخش توسط سمباده شلاقی و با دست صاف و صیقلی میگردد.

مرحله پاشش آستر:

در ابتدا در کل قسمت های چوب باد گرفته میشود تا تمامی ذرات باقیمانده از سطح چوب جدا شوند. سپس آستر پاشیده میشود. هر رنگ آستر مخصوص به خود دارد. برای مثال برای رنگ فندقی از آستر سیلر استفاده میشود تا موج های چوب مشخص گردد. برای رنگ نقره ای نیاز به آستر طوسی داریم. برای رنگ سفید و طلایی و … نیز آستر مخصوص به آنها نیاز است.

مرحله بتونه کاری

این کار توسط بتونه چوب و چسب چوب انجام شده و تمام ترک ها و موج های چوب گرفته میشود. در نهایت مجدد سمباده زنی میشود. سمباده زنی در این مرحله نیز باید با ظرافت کافی انجام شود تا موجب از بین رفتن سیلر و بتونه نشود.

چگونه بدانیم در هنگام تعمیر زیرکار مبل درست انجام شده است؟

  • به سوراخ های ریز در منبت کاری ها و طرح های روی مبل دقت کنید. نباید آثاری از پرزهای ریز حتی در بخش های بسیار کوچک و ظریف ببینید.
  • به قسمت های تیز مبل دقت کنید. بله نباید تیز باشند و اصطلاحاً شبیه چاقو باشد.
  • خط و خش روی مبل نباشد.
  • سطح کار دون دون و یا اصطلاحاً پوست پرتقالی نباشد.
  • بعد از این مراحل نوبت رنگکاری است و مبل به بخش رنگ میرود.
مجله آقای مبل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *