نکات نگهداری مبل; 11 ترفند افزایش طول عمر مبل

نکات مهم در نگهداری مبل
نگهداری صحیح از مبلمان به طولانی‌تر شدن عمر و حفظ ظاهر زیبای آن‌ها کمک می‌کند. نکات مهم نگهداری بهتر مبل را در ویدئو زیر ببینید. سپس در ادامه چند نکته تکمیلی برای افزایش طول عمر مبلمان آورده شده است:
این ویدئو از jobed_aghdam برگزیده شده است.

1. تمیز کردن منظم

گردگیری: حداقل هفته‌ای یک‌بار با استفاده از یک پارچه نرم و خشک یا یک گردگیر مناسب، گرد و غبار را از سطح مبلمان پاک کنید.
گردگیری مبل
گردگیری منظم مبلمان و جلوگیری از عدم تجمع خاک، عمر پارچه مبل را بسیار افزایش میدهد.
جاروبرقی: برای مبلمان پارچه‌ای، از سری مخصوص جاروبرقی برای پاک کردن گرد و خاک و ذرات ریز استفاده کنید. این کار از تجمع گرد و غبار و ایجاد لکه‌ و کثیفی جلوگیری می‌کند.
تمیز کردن مبل با جاروبرقی
هرچند وقت یکبار مبل را با جاروبرقی تمیز کنید. جاروبرقی علاوع بر جمع‌آوری گرد و خاک هر گونه آشغال را از لایه‌های مبل جمع‌آوری میکند. آشغال های تیز و برنده ممکن است سبب ایجاد خط و خش بر روی پارچه مبل شوند.

2. استفاده از کاور مبلمان

کاور مبل: استفاده از روکش‌ها و کاورهای مخصوص مبلمان می‌تواند به محافظت از آن‌ها در برابر لکه‌ها، گرد و خاک و آسیب‌های ناشی ریختن مایعات کمک کند.
کاور مبل
از انواع کاور مبل طلقی، کشی، پارچه‌ای و غیره میتوانید جهت محاظت مبل استفاده کنید.
محافظت در برابر نور خورشید: نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث تغییر رنگ و ضعیف شدن بافت پارچه مبلمان شود. مبلمان را از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه دارید یا از پرده‌ها و سایه‌بان‌ها استفاده کنید.
نور خورشید
استفاده از پرده های مناسب تا حد زیادی از تابش مستقیم نور خورشید بر مبل جلوگیری میکند.

3. جلوگیری از ریختن مایعات

خشک نگه داشتن مبلمان: رطوبت می‌تواند باعث پوسیدگی و کپک‌زدگی در مبلمان چوبی و آسیب به پارچه شود. از قرار دادن مبلمان در مکان‌های مرطوب خودداری کنید. استفاده از کاورهای ضد آب تا حد زیادی مبلمان را از ریختن مایعات محافظت میکند – تمیز کردن سریع لکه‌ها: در صورت ریختن مایعات روی مبلمان، بلافاصله آن را با یک پارچه خشک و جاذب پاک کنید تا از جذب آن جلوگیری شود.
پاک کردن سریع لکه ها
هرگونه لکه را قبل از خشک شدن، تمیز کنید

4. استفاده از محصولات تمیزکننده مناسب

محصولات تمیزکننده مناسب: برای تمیز کردن مبلمان از شوینده‌ها و تمیزکننده‌های مخصوص استفاده کنید. قبل از استفاده از هر محصول جدید، آن را روی قسمت کوچکی از مبلمان تست کنید. – اجتناب از مواد شیمیایی قوی: استفاده از مواد شیمیایی قوی مانند سفیدکننده‌ها (انواع وایتکس و …) و حلال‌های صنعتی می‌تواند به مبلمان آسیب برساند.

5. تعویض و چرخاندن بالشتک‌ها

چرخاندن بالشتک‌ها: برای جلوگیری از فرورفتگی، بالشتک‌ها و کوسن‌ها را به‌طور منظم بچرخانید.
کوسن-مبل
چرخاندن کوسن ها و تشک‌های مبل سبب استفاده یکنواخت و عدم خرابی فوم و اسفنج آنها در یک نقطه خاص میشود.
پف دادن بالشتک‌ها: پف دادن و مرتب کردن بالشتک‌ها به حفظ فرم و زیبایی آن‌ها کمک می‌کند. کوسن‌ها را هر چند هفته یکبار از چهار طرف فشار بدهید که الیاف داخل آن پراکنده شده و سفت نشوند.

6. رسیدگی به مبلمان چرمی

تمیز کردن با دستمال مرطوب: مبلمان چرمی را با یک پارچه نرم و مرطوب تمیز کنید. از استفاده از آب زیاد خودداری کنید. –استفاده از نرم‌کننده چرم: هر چند وقت یک‌بار از نرم‌کننده‌های مخصوص چرم استفاده کنید تا چرم مبلمان نرم و انعطاف‌پذیر باقی بماند.
استفاده از نرم کننده جهت رفع ترک های سطحی
استفاده از نرم کننده جهت رفع ترک های سطحی مبل چرمی

7. مراقبت از مبلمان چوبی

پولیش کردن: مبلمان چوبی را هر چند وقت یک‌بار با استفاده از پولیش‌های مخصوص چوب براق کنید.
واکس-چوب-برای-تعمیر-مبل
با استفاده از واکس چوب، سطوح چوبی مبلمان را نو، تمیز و براق کنید.
جلوگیری از خط و خش: استفاده از زیرلیوانی و زیر بشقابی برای جلوگیری از خط و خش روی سطح چوبی مفید است.

8. اجتناب از فشار و وزن زیاد

نشیمن مناسب: از نشستن یا ایستادن روی دسته‌های مبل خودداری کنید، زیرا این کار می‌تواند باعث شکستگی و آسیب به ساختار مبل شود. همچنین تلاش کنید همیشه روی قسمت خاصی از مبل ننشینید و از تمامی مبل استفاده کنید.
نشستن-روی-دسته
روی دسته های مبل ننشینید. این کار به سرعت باعث شل شدن و لقی دسته ها مبل چوبی میشود.

9.برای مبلمانی که کف دوبل دارند، زیپ بلند بدوزند

کسانی که کف مبلمان‌شان اصطلاحا دوبل است یا تشک آن جدا می‎شود، باید از فروشنده بخواهند که برای تشک کف مبل زیپ بلند بدوزند تا شما در داخل خانه بتوانید به راحتی فوم یا اسفنج کف را دربیاورید و رویه آن را در ماشین لباس‎شویی بشویید. حتما بگویید که فروشنده این سه پیش‌نیاز را برایتان انجام دهد و در فاکتور قید کند. در زمان تحویل مبل نیز آن‌ها را چک کنید که حتما انجام شده باشند.

10.جابه‌جا کردن جای مبلمان در منزل

مسلما نقطه کانونی منزل‌تان را در نظر گرفته و تلویزیون خود را در آن قرا می‎دهید. سپس مبلما‌ن‌تان را جلوی تلویزیون می‎گذارید و برای راحتی بیشتر کاناپه سه نفره را به منظور نشستن دائمی در نظر می‎گیرید. از این رو توجه داشته باشید که هر چند وقت یکبار جای مبل‌ها و جای نشستن خودتان را حتما عوض کنید. اگر این کار را نکنید، بعد از مدتی کف مبلی که بیشتر استفاده شده می‎خوابد و استراکچر آن خراب می‎شود ولی بقیه مبل‌هایتان سالم می‎ماند. مطمئن باشید با تغییر جای مبل‌ها و جای نشستن‌تان تاثیر خوبی را در روحیه خود نیز احساس می‎کنید.

11.سه لنگه شدن پایه‌های مبل

هنگام چیدمان مبل دقت کنید که مبل ها اصطلاحاً سه لنگه نشده باشند. به این معنی که به علت شیب یا اختلاف سطح وزن مبل روی تمام پایه های آن تقسیم نشده باشد. در این صورت میتوانید با وسایلی مانند تکه ای موکت این اختلاف سطح را بر طرف کنید با رعایت این نکات ساده می‌توانید طول عمر مبلمان خود را افزایش دهید و ظاهر آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری حفظ کنید.
مجله آقای مبل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *